Tafel kiezen

Onderstaande richtlijnen zijn gericht op de draagbare tafels.

Je kan ons ook gewoon bellen of mailen als je door de bomen het bos niet meer kunt zien. 

Breedte

 
Dit is meestal de moeilijkste keus.
Voor de therapeut is een smalle tafel prettig; de cliŽnt is overal goed bereikbaar en de therapeut kan een goede werkhouding aannemen.
Voor de cliŽnt is een brede tafel comfortabel.
Voor onderzoek en fysiotherapie worden meestal smalle tafels gebruikt: 55-60cm breed. Sportmasseurs vinden 71cm meestal prettig. Voor ontspanningsmassage, reiki en healing, alternatieve therapievormen worden meestal bredere tafels gebruikt. 71-76cm is vrij gangbaar. 
Mijn meest verkochte maat is 76cm: de therapeut kan nog goed werken zonder zijn eigen lichaam veel te belasten, de meeste cliŽnten kunnen hun armen nog goed kwijt.
Ben je als behandelaar klein, heb je korte armen, ben je gezet of heb je snel rugklachten, dan is ca 71cm een betere maat. Voor sessies waarbij je weinig doet kun je ook een bredere tafel nemen, ook voor sessies waarbij  er dingen op de tafel liggen (stenen, klankschalen) kan dit nodig zijn.

Het kan verleidelijk zijn vooral aan het comfort van de cliŽnt te denken, maar een masseur die niet lekker staat te werken geeft een massage van mindere kwaliteit.

De Infinity is een tafel met een slanke taille, voor de masseur smal op de juiste plaatsen, voor de cliŽnt voldoende breed.

 

 

Lengte

 
De meeste tafels zijn 185cm lang. Een lange tafel lijkt handig, echter bij een tafel van 2 meter zijn hoofd of voeten bij kleine cliŽnten onbereikbaar. Wie met een hoofdsteun aan de tafel werkt heeft aan 185 cm zeker genoeg. Is een tafel bij een lange cliŽnt toch te kort, dan kan men bij de buikligging een hoofdsteun gebruiken, of een rol onder de enkels van de cliŽnt leggen. Ook zijn er bij sommige tafels verlengstukken te koop.  

Hoogte

 
Een goede werkhoogte is belangrijk voor de therapeut. Een veel gebruikte richtlijn is de volgende: Als je rechtop staat, armen gestrekt naast het lichaam, moet je je handen vlak op de tafel kunnen leggen. Bij technieken waarbij je niet vanuit druk werkt, zoals pulsing, mag de tafel ca 5cm hoger zijn. Als je zit tijdens de sessie, heeft de hoogte van de kruk invloed. Een te hoge tafel is vermoeiend en je kan je kracht niet goed gebruiken, te lage tafels veroorzaken rugklachten. Alle tafels die we verkopen zijn in hoogte verstelbaar. 
Werkhoogtes.

Custom Craftworks
Athena en Omni  
63-89cm 

Hara Ki, Flow, Multi
 tot 92cm
Meeste andere merken
tot 85cm hoog

Bekleding

 
Alle tafels zijn bekleed met vinyl of skaiachtig materiaal. Bij erg goedkope tafels wordt PVC gebruikt maar over het algemeen is dit uit de gratie ivm milleueisen. Tegenwoordig worden meestal meer milieuvriendelijkere PU-vinylsoorten gebruikt. Alle tafels die we verkopen kunnen tegen olie mits de tafel regelmatig gereingd wordt. (met gewoon schoonmaakmiddel) duurdere tafels kunnen ook tegen alcohol. 
Daaronder bevindt zich een of meerdere lagen polyether (schuimrubber dus). De dikte en samenstelling hiervan bepaalt het comfort voor de cliŽnt. Minimaal vereist om redelijk comfortabel een uur te liggen is 5cm polyether van een middelmatige stevigheid. Dunner word gauw als hard ervaren en is alleen geschikt voor korte behandelingen. De echt comfortabele massagetafels zijn opgebouwd uit 2 of 3 lagen schuim van verschillend draagvermogen en zijn 5-8cm dik. Sommige therapieŽn stellen specifieke eisen.
Nieuw is de bekleding met traagschuim. Dit voelt comfortabel en warm en vormt zich naar het lichaam. Minder geschikt voor beweeglijke technieken zoals pulsing

 

 

Draagkracht en sterkte

 
Alle tafels die wij verkopen zijn sterk genoeg voor gewone ontspanningsmassage, reiki, healing e.d. 
De ene soort sessie vereist meer van een tafel dan de andere, het maakt soms ook uit hoe intens de tafels gebruikt worden. Voor thuisgebruik zal je een andere keus maken dan voor  professioneel gebruik. 

De dynamische draagkracht van de tafels is het gewicht dat gedragen kan worden als je iemand masseert, de statische draagkracht is stilliggend gewicht.

Duurdere tafels zijn van betere en hardere houtsoorten gemaakt en de houtverbindingen zijn beter.  Ze gaan daardoor langer mee.

Als je  gewoon masseert zijn tafels tot 200kg draagkracht voldoende sterk, wil je zelf ook op de tafel kunnen, heb je veel zware klanten, doe je erg stevige dingen, kies dan een tafel die meer dan 300kg kan dragen.

Geef je erg heftige sessies, bijvoorbeeld lichaamswerk op de tafel, kies dan voor de Omni van Custom Craftworks.  Reikipanelen zijn niet ideaal voor de stabiliteit bij bijv pulsing of als de tafel erg hoog staat.

Sterkte

Het sterkst
Custom Craftworks Omni 

Zeer Sterk
Custom Craftworks Athena Earthlite Spirit

Sterk
Earthlite -Avalon
Infinity,   
 
Ruim  voldoende goed
Hara
InnerStrength
 

Opties en Accessoires

 

De hoofdsteun 
Deze is in het algemeen op de volgende manieren verstelbaar:
de hoofdsteun kan hoger dan de tafel en kantelen. Een los kussentje zit met klittenband bevestigd

Alle tafels kunnen voorzien worden van een afneembare hoofdsteun.

Gezichtuitsparing
Deze worden niet veel meer gebruikt en door veel mensen als onaangenaam ervaren. Een goede hoofdsteun maakt een uitsparing overbodig.

Verlengstuk
Sommige tafels kunnen langer gemaakt worden door er een verlengstuk aan te steken.

Reikipaneel
Tafels met een reikipaneel zijn aan het hoofd en voeteneind open, waardoor de therapeut kan zitten zonder de knieŽn te stoten
Reikipanelen kunnen iets ten koste van de zijwaartse stabiliteit gaan, vooral als hij in de hoogste stand gebruikt wordt. Af te raden bij pulsing.

Hangende armsteun of armlus
Een soort plankje of lus dat onder de hoofdsteun hangt, wie op de buik ligt kan de armen daar op leggen.

Rugleuning
Tafels met rugleuning worden gebruikt bij bijvoorbeeld voetreflex behandelingen en vaak ook bij sportmassage

Borstuitsparingen
Twee afsluitbare verdiepingen in de tafel. Voor vrijwel alle vrouwen prettig.  Behalve dat de druk van de borsten weggenomen wordt, ligt men vlakker op de tafel en de schouders liggen minder rond. Borstuitsparingen enkel in combinatie met een hoofdsteun

Tafelverbreders
Bij tafels van 71cm of breder meestal een overbodig accessoire. Als masseur heb je er last van. In buikligging kan je de armen in de armlus laten rusten.

 

   
    Aan bovenstaande teksten kunnen geen rechten ontleend worden.  
 
 

MassageWebshop
Schaafstraat 20 G
1021 EK  Amsterdam

Tel:

E-mail:

020-3638372

info@massagewebshop.nl