Home Hoe kies ik een massagetafel  Voordelen van een BodyCushion Info over Hotstonemassage Docent Contact
 
Kwaliteitsproducten voor de massagepraktijk
 

 Hotstonemassage

Hotstonemassage leek ooit een hype maar is er echt bij gaan horen. Warmte wordt door iedereen fijn gevonden en kan in een massage zeker iets toevoegen. Stenen zijn een mooie manier om met warmte te werken.

Warmte van stenen gaat dieper het lichaam in dan bijvoorbeeld met een kruik of kompres. Bovendien kan je met stenen meer dan alleen maar neerleggen. Het geeft je als masseur extra gereedschap.

Een goede hotstonemassage is een fijne ervaring voor de cliŽnt. Helaas wordt deze massage in grote sauna's vaak "afgeraffeld" en op de automatische piloot afgehandeld. Ik zou je dan ook willen adviseren een goede workshop te volgen.

Uitgebreide info over hotstone, massagecursus en de producten vindt u op www.massagestenen.nl

De Stenen

Belangrijke eigenschappen van massagestenen zijn: goed warmte vasthouden, niet poreus, geen scherpe plekken, bestand tegen warmte, een beetje bol, niet te glad.

De mooiste stenen om mee te werken zijn onbewerkte basaltstenen uit vulkanische gebieden. Wie gevoelig is voor energie zal merken dat deze stenen levendiger en energieker aanvoelen dan bewerkte stenen. Onze Andes-stenen komen van energetisch sterke plaatsen. (Peru).

Er worden ook platte stenen verkocht, meestal in houten kistjes. Dit zijn geen stenen uit de natuur maar gezaagd en geslepen uit blokken basalt. Ze blijven wel goed warm maar nadeel is de vorm: natuurlijke stenen gaan, doordat ze bol zijn het lichaam in, de platte stenen gaan er als een strijkbout overheen. Als je gevoelig bent voor energie dan hebben deze gemaakte stenen je niets te bieden.

Ook kan je gepolijste zwarte stenen kopen. Deze zijn te glad om lekker mee te werken, zeker als je olie gebruikt. Vormen zijn vaag erg onregelmatig. Energetisch voelen deze stenen koud.

Het zal u niet verbazen dat we onze eigene stenen de beste vinden. We importeren deze sinds 2003 en maken er sets van.

Wat heb je nodig

Welke stenen

Hoe masseren

Bij een complete hotstonemassage is dit een mooi systeem.

Temperatuur

Contra-indicaties   

 Alle contra-indicaties voor massage gelden ook voor hotstonemassage.
Let verder hierop: