Home De massages Cursus De masseur Info voor naturisten Prijzen en afspreken Vragen Contact
Praktijk voor Integratieve massage
 

Dynamische massage en Holistic Pulsing

Massagetechnieken waarbij je bewogen wordt

Gooi een steen in het water en er ontstaan er golven. Als er geen belemmeringen zijn kan het water ongeblokkeerd stromen, de golven komen ver. Golven hebben ook kracht. Ze kunnen rotsblokken verplaatsen, dijken doen door breken. Water vraagt zich niet af waar het iets moet veroorzaken, het is er met zijn eigen kracht en kwaliteit en daardoor gebeuren er dingen......

Breng het lichaam in een voortdurend vloeiende golvende beweging en je werkt met de kracht en de kwaliteit van water. De golven komen overal, van top tot teen, van binnen en buiten. Vraag je niet af wat je wilt bereiken of veranderen, laat het gebeuren. Als je degene bent die bewogen wordt, observeer zonder verwachting of oordeel wat er gaande is.

Soms gebeurd er iets. Het boek over Holistic Pulsing heet niet toevallig "Gentle Miracles", Zachte wonderen....

De Puls als Impuls

De puls is de belangrijkste techniek bij Dynamische massage en Holistic Pulsing.

De masseur geeft het lichaam een impuls en er ontstaat beweging, zoals de steen in het water. De puls kan stevig, zacht of subtiel zijn, zoals er grote woeste of kleine regelmatige golven of soms rimpeltjes kunnen zijn. Belangrijk is dat er nooit geforceerd wordt, er is respect voor je natuurlijke ritme. Juist door dit respect, de zachtheid en veiligheid kan er veel gebeuren.

De voortdurende beweging raakt al je spieren, gewrichten en cellen, van buiten en binnen, van top tot teen. Het ontspant op veel niveaus, maakt losser en helpt loslaten, laat je energie weer helemaal doorstromen.

Dynamische massage

Dynamische massage is bedoeld als ontspanning en om je lichaam losser te maken. Het kan gecombineerd of ingepast worden in een andere massage, zoals bijvoorbeeld bij Integratieve massage.

Naast de puls als belangrijkste massagetechniek worden er soms ook openende en ruimte gevende technieken gebruikt zoals stretchings of mobiliserende technieken om spieren losser te maken.

Het kan verstillend werken of je juist helderder en energieker maken.
Het heeft een positieve uitwerking op spieren en gewrichten, spanning en andere lichamelijke klachten, ook als stress of (oude) trauma’s de oorzaak zijn.

Heb je het gevoel dat je vast zit of niet lekker in je vel, dan kan dynamische massage je in beweging brengen.

Bij zwangerschap is het goed voor je lichaam, ontspannend en genieten voor twee.

Holistic Pulsing

Een mooie zachte manier om je zelfbewustzijn te vergroten, meer contact te krijgen met je lichaam en wat daarbinnen allemaal te voelen valt. Ook om te ontdekken waar tekening Puls in zijliggingspanningen en blokkades zitten, waar je vastzit of vast houd, wat je onder controle wilt houden. Soms kunnen verdrietige of vrolijke, boze of speelse emoties naar boven komen.

Als je tijdens een HP sessie nieuwsgierig en zonder oordeel naar jezelf kijkt kun je veel gewaar worden. Voller ademen, je laten bewegen en veiligheid zijn belangrijke hulpmiddelen.

Niet alleen ontdekken is belangrijk, ook accepteren, loslaten en ontspannen hoort bij Holistic Pulsing.

Tijdens een Holistic Pulsing lig je gekleed op een massagetafel. Het wordt meestal als aparte sessie van ongeveer een uur gegeven.

Meer weten of zelf leren

Het boek over Holistic Pulsing heet Holistic Pulsing, geschreven door Tovi Browning en is in het Nederlands te koop. De oorspronkelijke engelse uitgave heet Gentle Miracles en is ook uitverkocht. Er zijn diverse opleidingen, de School voor Holistic Pulsing is erg goed. Er op het internet ook verschillende worden "opleidingen" van 2 dagen aangeboden. Je kan wel een beetje leren pulsen in 2 dagen maar een goede Holistic Pulsing sessie is therapeutisch en meer dan pulsen.

Dynamische massage is ontwikkeld door Geert van Coillie en is onderdeel van de Integratieve Massage.

Naar: Home De masseur Cursus