Home De massages Cursus De masseur Info voor naturisten Prijzen en afspreken Vragen Contact
Praktijk voor Integratieve massage
 

Integratieve massage

Integratieve massage is vooral ontspanningsmassage.

Een ontspannende en complete massage van ca 75 minuten. Het is een combinatie van 3 massagevormen.

Het begint met dynamische massage. Hierbij  wordt je lichaam op een vloeiende en ontspannen manier in beweging gebracht. Soms zacht, soms wat steviger. De vloeiende beweging zorgt er voor dat al je spieren in beweging gebracht worden en het nodigt uit tot loslaten.

Daarna de intu´tieve massage. Hierbij worden de huid en spieren met olie gemasseerd. Het zijn vooral de klassieke massagetechnieken die gebruikt worden, op een holistische manier. Het is minder stevig en vloeiender dan bijvoorbeeld sportmassage.

Als afsluiting worden een aantal technieken uit de Polariteitsmassage gebruikt om de energie meer in balans te brengen.

De massage wordt toegespitst op je basisbehoefte en op de behoefte van dit moment.

Hotstonemassage

Tijdens de hotstonemassage worden er warme stenen op het lichaam gelegd en er wordt gemasseerd met stenen. Door de aangename warmte en omdat er rustig gewerkt wordt is deze massage erg ontspannend.
Hotstonemassage is een echte "slow-massage". Bij een complete hotstonemassage wordt zowel achterkant als voorkant van het lichaam gemasseerd en duurt 60-75 minuten.

Eventueel kan en combi gemaakt worden van hotstone en gewone massage. 

De stenen die ik gebruikt zijn onbewerkte basaltstenen. Ze worden in vulkanische gebieden gevonden en komen uit zee. De vindplaatsen zijn schoon en energetische sterk. Hun vorm hebben ze gekregen door eeuwen in het water liggen, schuren over de zeebodem. Doordat ze onbewerkt zijn hebben ze hun natuurlijke kracht behouden.  

Vloeiende massage

Loslaten en veel aangeraakt worden
Een massage zonder vaste volgorde of structuur. De massage begint ergens en gaat als een vrije en vloeiende dans over het lichaam, soms van top tot teen.
Er wordt met de handen en armen gemasseerd, soms klein en zacht, soms vol en groot en met veel olie. Veel en vol aanraken dus.
Een van mijn cliŰnten zei na afloop: "ik voel me weer zo hÚÚl".  

Aandachtspuntje:
Kleding en doeken liggen in de weg bij deze massage, je moet je dus voldoende vrij voelen bloot op tafel te liggen.
Zorg dat de kachel wat hoger staat.
De massage duurt ca 75 minuten.

Meer over Intu´tieve massage

Onderdeel van de Integratieve massage

Door geheimzinnige ingevingen geleid of vakmanschap?

Als je zomaar wat doet, afgestemd op de ander en ongehinderd door persoonlijke behoeftes je impulsen achterna gaat, kan het zijn dat er intu´tief datgene gedaan wordt wat nodig is.
Wie over goede massagetechnieken beschikt, kennis van het menselijk lichaam, energie en lichaamstaal heeft, kan waarschijnlijk een technisch goede massage geven. boek Massage voor iedereen van Downing
Kun je intu´tie en vakmanschap combineren dan kan er iets ontstaan wat zowel intu´tief als massage is.

Intu´tieve massage is in elk geval niet: altijd de zelfde technieken in de zelfde volgorde doen, pure sportmassage, een lichaamsdeel op "recept" behandelen (fysiotherapie).

Wat het wel kan zijn: een massage die er iedere keer wat anders uit ziet. Je kan geleid worden door een basisschema, impulsen van jezelf, aanwijzingen (hoeven geen woorden te zijn) van je cliŰnt, dingen die op dat moment belangrijk zijn, kennis en techniek. (zie massagetips)

In het ideale geval: kunst, een dans, muziek, een reis. Een vloeiende en boeiende gebeurtenis voor beide.

De basis van de intu´tieve massage die ik geef is de massage zoals die door George Downing is ontwikkeld in het befaamde Esalen Instituut (CaliforniŰ). Hij schreef rond 1972  "Massage voor iedereen".

Intu´tieve massage is het belangrijkste onderdeel van de Integratieve massage.

Dynamische massage

Onderdeel van de Integratieve massage

Bewogen Bewogen

Een bijzondere massagevorm waarbij je op een vloeiende manier bewogen wordt zonder forceren. Deels vergelijkbaar met wiegen, een bootje op de golven, spuitwater. Er valt veel over te vertellen en het is moeilijk uit te leggen, een poging op een extra pagina over Dynamische Massage,

Dynamische massage is een onderdeel van de Integratieve massage maar kan ook apart gegeven worden. Bij een dynamische massage kan men kleding aanhouden.

Polariteitsmassage

Onderdeel van de Integratieve massage

Energie in balans brengen
Energie stroomt van plus naar min, van veel naar weinig.
Een energiestroom kan geblokkeerd zijn, de stroom is minder.
Door plus en min te verbinden, bijvoorbeeld door de handen er op te leggen, kan energie weer stromen. Ook kan je putten uit een oneindige voorraad kosmische energie: daar hoef je niet zuinig mee te zijn.

Tijdens een massage leg ik soms mijn handen een tijdje zacht op twee plaatsen, als rustige afronding en om energie te laten stromen. Soms doe ik dit ook tussendoor. Ik vraag mij niet te veel af met welk "merk" energie ik werk, is het Polariteitsmassage of Egyptian Healing, of nog iets anders? Het maakt niet uit, het werkt. Zoals water ook altijd naar het laagste punt stroomt.

Polariteitsmassage is bij mij een klein onderdeel van de Integratieve massage.

Naar: Prijzen en afspreken  De masseur  Cursus